Gastric Plication

Gastric Plication 

Det er den nyeste gastrisk operation i fedmekirurgi hvor mavesækkens størrelse reduceres uden at fjerne noget.
Gennem meget små snit på den forreste bugvæg ved ved hjælp af en laparoskop (kikkertundersøgelse). Derefter foldes mavesækken indad og væggene syes sammen.


Dette er en ny og meget lovende teknik, hvorigennem du kan opnå et betydeligt vægttab (40 til 60%). En operation udføres under fuldbedøvelse og varer i gennemsnit 1-1,5 timer. I sig selv, er proceduren enkel og kræver ikke langvarig hospitalsindlæggelse. Som regel er patientens ophold på hospitalet begrænset til to – højst fire dage. Patient kan vende tilbage til deres normale aktiviteter i løbet af 7-10 dage efter laparoskopisk Gastric Plication.

Gastric Plication (også kaldt Laparoscopic Greater Curvature Plication (LGCP) er en restriktiv metode, som reducerer muligheden for at reducere madindtag til en fjerdedel af den samlede kapacitet. Effekten af denne operation er ikke kun at reducere størrelse af mavesækken, men også for at begrænse muligheden for udstrækkelse af mavesækken og sandsynligvis også til at reducere produktionen af specifikke hormoner ansvarlige for sultfølelsen. Fordelen ved Plication er, at i en patientens krop ikke forblive nogen flere fremmede elementer (Gastric Band, Maveknappen) og hvor der ikke bliver sundt væv udskåret (Gastric Bypass, Gastric Sleeve). Maven forbliver intakt, hvilket betyder, at potentielt processen er reversibel. KIRURGEN ÆNDRER ALTSÅ IKKE VED ANATOMIEN I KROPPEN.
Der arbejdes på at styre sultfornemmelsen.

Hvem er uegnet til indgrebet?

Gastric Plication normalt ikke anbefales til folk med en af følgende problematikker: 

 • Hvis operation eller behandling udgør en urimelig risiko for patienter 
 • Inflammatoriske sygdomme i mave-tarmkanalen, såsom ulcera eller Crohns sygdom. 
 • Mavesår 
 • Misbrug af alkohol og narkotika 
 • Psykiske lidelser 
 • Komplikationer og risici forbundet med Gastric Plication 

Ligesom ved alle medicinske indgreb er der risici forbundet med Gastric Plication: 

 •  Mave forstoppelse
 •  Tarmslyng 
 • Perforering 
 • Intern blødning Infektion 
 • Behovet for at skifte til åbne kirurgi 

Disse komplikationer er sjældne og risiko for alvorlige komplikationer er mindre end 1%.


Gastric Plication Tyrkiet


Operationen foregår i Tyrkiet på vores hospitaler i Tyrkiet
På vores moderne og store hospitaler, har vi alt udstyr selv, hvilket betyder at vi kan lave alle forundersøgelser, såsom Gastroskopi, blodprøver, røntgen mm 


Ved en Gastric Plication operation, skal du påregne 4 overnatninger

Forløb: Dag 1
: Du ankommer til lufthavnen , hvor du bliver hentet af vores personale, og fra midnat er du fastende Vi starter undersøgelser med det samme, så alt er klar til dagen efter Du møder hele teamet, både kirurger og sygeplejere Dag 2: Hele morgenen og formiddagen bliver brugt de sidste prøver og forbedrede til operationen. Om eftermiddagen, fortager vi operationen. 

Dag 3: Løbende kontrol, drikke vand og en masse gå ture. Under operationen, blæser man luft ind i kroppen, for bedre at kunne tilgå mavesæk og tarme, den luft forsvinder ved at gå. Det er vigtigt at få noget væske ind, i kroppen. 

 Dag 4: er det samme som dag 3
 Dag 5
: Afhentning af medicin og så hjemrejse